Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Simpele pagina

Over ons

Team community diabetestype1.nl

Wat is diabetestype1.nl

Iedereen die zelf diabetes type 1 heeft of iemand in zijn naaste omgeving is welkom op de website diabetestype1. De site bundelt van alles over diabetes type 1:

 • het laatste nieuws
 • actuele onderzoeken
 • toelichtingen door experts
 • blogs met persoonlijke tips en verhalen
 • de ‘gesprekken’ om meningen en ervaringen te delen met anderen met diabetes type 1
 • mogelijkheid om de inhoud te filteren op basis van eigen interesses

Team

Dagelijks werken enthousiaste professionals aan de inhoud en het verbeteren van diabetestype1.nl. Ze zetten ieder hun eigen specialiteit in om de website bij te houden en verder te verbeteren. 

 • Miranda Mosch, community manager
 • Thalina Kardux, community specialist
 • Elise van Rooij, wetenschapsredacteur
 • Jasmijn van der Linde, wetenschapsredacteur 
 • Joya Nahon, wetenschapsredacteur

Initiatiefnemer

 

 

Diabetes Fonds- logo

Diabetes Fonds

De website diabetestype1.nl is een initiatief van het Diabetes Fonds. Het fonds financiert al sinds 1978 het overgrote deel van het wetenschappelijke onderzoek naar diabetes in Nederland. Puur met giften. Met al diverse doorbraken tot gevolg, zoals de basis voor toekomstige genezing van diabetes type 1.

Kleinere giften bij elkaar leiden tot grote resultaten, blijkt uit de bereikte mijlpalen door de inzet van het Diabetes Fonds. Het fonds gelooft dan ook in samenwerking, met particulieren en bedrijven.

Help je ook mee om genezing van diabetes type 1 dichterbij te brengen?

Help mee als particulier of help mee als bedrijf


Waarom bestaat diabetestype1.nl?

Het Diabetes Fonds heeft een peiling gehouden onder een grote groep mensen met diabetes type 1. Daaruit bleek hun behoefte aan een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Een plek waar onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief worden gezet. Met bovendien de mogelijkheid voor mensen met diabetes type 1 en hun naasten om onderling contact te hebben en ervaringen te delen.


Onze partners

Om diabetestype1.nl mogelijk te maken, werken we samen met zowel inhoudelijke als commerciële partners. Ze staan hieronder genoemd. Overigens hebben de commerciële partners geen invloed op de inhoud van deze website.

 

Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor Foundation

De missie van de Bas van de Goor Foundation is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en beweging. Optimisme, inspiratie en uitdaging zijn de kernwoorden van de manier waarop de stichting mensen met diabetes en hun sociale omgeving informeert. De stichting informeert haar doelgroep over de positieve effecten van sport en beweging op een leven met diabetes en inspireert tot een sportief leven met diabetes.

 

Diabeter

Diabeter

Diabeter is een gespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. Ze hebben ruim 1.700 jonge mensen onder behandeling. De vestigingen van Diabeter - in Rotterdam, Deventer, Veldhoven, Groningen en Schiphol zijn huiselijk ingericht, zodat bezoekers zich er snel thuis voelen. Optimale diabeteszorg staat bij Diabeter centraal. Dit realiseren ze door persoonlijke zorg en aandacht te combineren met de nieuwste technologieën.

 

NVVP

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten behartigt de belangen van alle aangesloten podotherapeuten in Nederland. Een podotherapeut heeft een beschermde titel en een geaccrediteerde vierjarige voltijd HBO-opleiding (Bachelor of Science) gevolgd. De podotherapeut is als enige voetspecialist opgenomen in de Wet-BIG (artikel 34) en verricht belangrijk werk in het voorkomen van amputaties bij mensen met diabetes. Daarnaast behandelt de podotherapeut klachten aan de enkels, knieën, heupen of rug die voortkomen uit de voeten. De podotherapeut zorgt graag samen met de cliënt voor een goede oplossing van voetproblemen.

Zorgeloos naar school

Stichting Zorgeloos  naar school

Ieder kind zou zorgeloos naar school moeten kunnen gaan. Voor kinderen met diabetes is dat in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. De Stichting Zorgeloos naar school biedt praktische handvatten voor goede diabeteszorg op school. Dit doen ze door leerlingen, ouders en scholen te informeren en adviseren over de verschillende opties en mogelijkheden in de klas. Vanuit gedegen onderzoek, praktijkervaringen en binnen een passend wettelijk kader.

 

Abbott

Abbott

Bij Abbott vinden ze dat mensen met diabetes de vrijheid zouden moeten hebben om te genieten van een actief leven. Daarom ontwikkelen ze veilige, accurate en makkelijk te gebruiken producten die bovendien artsen voorzien van data die hen helpen de juiste behandeling te bepalen. Ze hebben de manier waarop mensen hun glucose meten drastisch veranderd met hun nieuwe Flash Glucose Monitoring technologie waarbij routinematig vingerprikken tot het verleden behoort.

 

Beoren Medical

Boeren Medical

Als partner van het Diabetes Fonds ondersteunt Boeren Medical onderzoek naar genezing en voorkoming van diabetes en complicaties. Diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven. Totdat diabetes genezen kan worden, is het belangrijk dat men met de juiste hulpmiddelen en deskundig advies de draad weer oppakt. Boeren Medical helpt daarbij. Zij bieden medische hulpmiddelen, ondersteuning en advies. Hiervoor werken ze nauw samen met zorginstellingen en -professionals. Samen hebben ze hetzelfde belang: ervoor zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.

 

Bosman

Bosman

Als partner van het Diabetes Fonds ondersteunt Bosman onderzoek naar genezing en voorkoming van diabetes en complicaties. Diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven. Totdat diabetes genezen kan worden, is het belangrijk dat men met de juiste hulpmiddelen en deskundig advies de draad weer oppakt. Bosman helpt daarbij. Zij bieden medische hulpmiddelen, ondersteuning en advies. Hiervoor werken ze nauw samen met zorginstellingen en -professionals. Samen hebben ze hetzelfde belang: ervoor zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.

 

Rondom Therapeuten

Rondom Podotherapeuten

Tudo Volta, een nieuw en hip schoenmerk opgezet door RondOm Podotherapeuten, heeft in samenwerking met het Diabetes Fonds een goede en betaalbare schoenencollectie ontwikkeld voor mensen met diabetes of reuma en ook voor iedereen die #gewoonlekkerwillopen.

 

Mediq

Mediq Direct Diabetes

Mediq Direct Diabetes is de partner in diabeteszorg op het gebied van insuline, diabeteshulpmiddelen en accessoires. Mediq Direct Diabetes is al meer dan 15 jaar de grootste onafhankelijke leverancier. Voor het bestellen van diabeteshulpmiddelen, het vergelijken van verschillende producten en kennis over het gebruik van een insulinepen, insulinepomp of glucosemeter, bij Mediq Direct Diabetes helpen ze je verder.

Medtronic

Medtronic

Al 30 jaar neemt Medtronic het voortouw met revolutionaire technologie op het gebied van diabetesbehandeling. De visie is om de 'kunstmatige alvleesklier' te ontwikkelen. Door innovatie en samenwerking helpt Medtronic bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens.

 

Novo Nordisk

Novo Nordisk B.V.

Novo Nordisk is een Deens bedrijf dat zich al bijna een eeuw toelegt op de behandeling van en de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2. Ze doen blijvend en grootschalig onderzoek en ontwikkelen nieuwe therapieën, om het leven van mensen die deze chronische aandoening hebben te verbeteren. Het doel waar alle medewerkers van Novo Nordisk zich dagelijks voor inzetten is even duidelijk als uitdagend; diabetes voorgoed de wereld uit helpen. Tot het zover is werken zij, met diezelfde inzet, continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die moeten leven met diabetes.

 

Sweet Collections

HJ De Rooy Lederwaren

HJ De Rooy Lederwaren, dR Amsterdam, ontwikkelde de speciale tassenlijn ‘Sweet Collections’ voor mensen met diabetes. Van ieder verkocht product uit deze mooie collectie doneren zij maar liefst 10% aan het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds financiert hiermee belangrijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes. Mark Severijns, eigenaar en directeur van HJ De Rooy Lederwaren vertelt: "Onder ons motto ‘Just be Proud’ zijn we de Sweet Collections gestart. Leren tassen speciaal voor mensen met diabetes. En daar zijn we ontzettend trots op."

 

Logo Roche

 

Roche Diabetes Care is een toonaangevende leverancier van diabeteshulpmiddelen, zoals bloedglucosemeters en insulinepompen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 5500 medewerkers in meer dan 100 markten over de hele wereld, werkt Roche dagelijks aan de ondersteuning van mensen met diabetes en mensen die risico lopen op diabetes.