Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

In de nieuwe online escaperoom Hyper Control ervaren kinderen en jongeren hoe het is om diabetes type 1 te hebben. Dit zorgt voor meer steun en begrip van klasgenoten en kan pestgedrag voorkomen.

Juist in de puberteit maken kinderen en jongeren zich meer los van hun ouders. Ze zoeken dan vaker steun bij vrienden. Bij een onderzoek onder jongeren van 11 tot en met 25 jaar zegt bijna de helft dat ze met hun ziekte omgaan zonder hulp van de omgeving. Terwijl praten over je diabetes kan helpen voor steun en begrip.

Kruip in de huid van Horace Hyper

In de nieuwe online escaperoom Hyper Control kruipen kinderen en jongeren in de huid van Horace Hyper, die diabetes type 1 heeft. In dit spel ervaar je hoe het is om met diabetes te leven als je een dag naar het pretpark gaat.

Wat je leert

Je krijgt te maken met een hypo en leert wat je dan moet doen. En je leert bijvoorbeeld hoe je insuline spuit bij een hoge bloedsuikerwaarde. Zo snappen kinderen en jongeren beter hoe het voor hun vriend of klasgenoot voelt om de ziekte te hebben.

Winnaar Beste Diabetesidee

Hyper Control is een van de vier winnaars van Het Beste Diabetesidee 2021. Het idee komt van Liesbeth Spoelstra, verpleegkundig specialist van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Het spel is ontwikkeld door Tim Micklinghoff van Raccoon Serious Games, samen met kinderarts Richard Schol van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Liesbeth. Tim en Richard hebben zelf ook diabetes type 1.

Speel het spel nu gratis met klasgenoten, familie of vrienden op hypercontrol.nl.