Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

In De Wereld Draait Door maakte staatssecretaris Mona Keizer gisteren namens het kabinet de drie Nationale Iconen 2019 bekend. Robin Koops van Inreda Diabetic, die de kunstalvleesklier ontwikkelde, is er eentje van!

Gisteren verkoos het kabinet 3 mensen tot Nationaal Icoon 2019, onder wie Robin Koops die met zijn bedrijf Inreda de kunstalvleesklier ontwikkelde. De winnaars werden bekendgemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Koops werd samen met de andere twee winnaars gekozen uit tien finalisten van de ruim vijftig voorgedragen kandidaten.

Eigen ambassadeur

Het kabinet zal de drie Nationale Iconen de komende drie jaar helpen om hun ambities waar te maken, vanuit de insteek dat hun projecten de innovatieve kracht en diversiteit van Nederland laten zien. Vanuit het kabinet is Minister Bijleveld de ambassadeur voor Robin Koops en de kunstalvleesklier, om bijvoorbeeld netwerken beter te kunnen benutten.

Hulp nodig voor volgende stap

Hopelijk helpt dit om ervoor te zorgen dat snel zo veel mogelijk mensen met diabetes de kunstalvleesklier kunnen gaan gebruiken. Maar eerst moet de kunstalvleesklier op de markt komen. Daarvoor is meer onderzoek nodig met grotere groepen mensen – en dus zijn donaties nog steeds hard nodig. Draag bij en maak de kunstalvleesklier mee mogelijk!

Op de hoogte blijven?

Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn.