Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Het Diabetes Fonds is op zoek naar praktische ideeën of oplossingen om de kwaliteit van leven met diabetes te verbeteren. Het Diabetes Fonds stelt voor Het Beste Diabetesidee in totaal €150.000 beschikbaar om goede ideeën uit te voeren. Dit kunnen dus meerdere ideeën zijn. Heb jij een goed idee dat het leven van mensen met diabetes makkelijker, handiger of zorgelozer maakt? Stuur je idee dan uiterlijk 9 mei in en maak kans op Het Beste Diabetesidee van 2021.

Iedereen met een goed idee kan meedoen met Het Beste Diabetesidee. Van ouders van kinderen met diabetes, tot bedrijven of onderzoekers die kennis willen vertalen naar bruikbare toepassingen. Het idee kan echt van alles zijn! Bijvoorbeeld een app, een open source project, praktisch hulpmiddel of training. Het doel van dit idee is om het leven van mensen met diabetes op korte termijn te verbeteren.

Zo is in 2016 MyDiaMate bedacht: een zelfhulp app voor mentale fitheid van mensen met diabetes type 1. Deze kan nu door iedereen gebruikt worden. In 2019 bedachten Sanne en Anne een diagnose magazine voor jongvolwassenen. In dit gratis magazine staan ervaringen en praktische tips voor jongeren van 16 tot 30 jaar, die net de diagnose diabetes type 1 hebben gekregen.  

Hoe werkt het?

Tot 9 mei kun je jouw idee insturen. Daarna maakt de jury op 24 juni bekend welke goede ideeën door zijn naar de tweede ronde. Dan is het moment dat je je idee uitwerkt tot een haalbaar plan. De uiteindelijke bekendmaking van Het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2021 is rond Wereld Diabetes Dag in november.

Stuur jouw idee in

Heb je een goed idee waarmee je het leven voor mensen met diabetes kunt verbeteren? Bekijk dan de informatie over Het Beste Diabetesidee en stuur jouw idee uiterlijk 9 mei in.