Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Vanaf nu is de app ‘MyDiaMate’ beschikbaar, ontwikkeld door Amsterdam UMC met steun van het Diabetes Fonds. Deze gratis app helpt volwassenen met diabetes type 1 bij het ‘mentaal fit’ blijven, voor wie daarbij een steuntje in de rug kan gebruiken.

Via MyDiaMate krijg je informatie, tips en oefeningen om beter om te gaan met stress, wisselingen in bloedsuikerwaarden, vermoeidheid en een sombere stemming. Het is een zelfhulp-app zonder begeleiding, die je gebruikt op je telefoon, tablet of pc.

> Tip: onderzoeker Maartje de Wit vertelt meer over MyDiaMate 

Verkozen tot Beste Diabetesidee

MyDiaMate is ontwikkeld door het Diabetes Mentaal team van Amsterdam UMC, onder leiding van Frank Snoek, hoogleraar medische psychologie. Dat kon gebeuren dankzij steun van het Diabetes Fonds, dat het project eerder verkoos tot ‘Het Beste Diabetesidee’.

Aan de slag met MyDiaMate?

MyDiaMate is te gebruiken via het online platform van Minddistrict. Zie mydiamate.nl voor meer informatie en instructies om het te installeren. (Let op: MyDiaMate is niet te downloaden uit de Apple Store of Google Play Store.)

Voor iedereen beschikbaar

De app is uitgebreid getest door mensen met diabetes en is nu landelijk beschikbaar. In de komende twee jaar wordt onderzocht wat gebruikers vinden van de app en hoe tevreden ze zijn. Dat wordt financieel ondersteund door Novo Nordisk.


Per 1 december 2022 gaat MyDiaMate tijdelijk uit de lucht. Dat heeft te maken met beëindiging van de lopende subsidie en een groot internationaal onderzoek dat de komende tijd plaatsvindt naar de effectiviteit van de app. Over de mogelijkheid om deel te nemen aan dit onderzoek volgt later meer informatie. Helaas is het voorlopig dus even niet mogelijk om MyDiaMate nationaal en kosteloos aan te bieden.

Ben je bestaande gebruiker van MyDiaMate? Je account zal dan per 1 december 2022 automatisch worden opgeheven, na deze tijd is het niet meer mogelijk om in te loggen.
Ben je nog nieuwsgierig naar MyDiaMate? Tot en met 30 november 2022 kun je nog een account aanmaken, ook daarna zal je account opgeheven worden.

Bij vragen kun je contact opnemen met mydiamate@vumc.nl


Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Beeld: Shutterstock en Amsterdam UMC