Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School is de lobby ‘Diabeteszorg op school de vrijblijvendheid voorbij’ gestart met een ansichtkaarten actie. Om ervoor te zorgen dat diabeteszorg op school structureel goed geregeld is.

Wetenschappelijk onderzoek in Zweden heeft aangetoond dat het op jonge leeftijd diabetes krijgen invloed heeft op schoolprestaties en uiteindelijk op inkomen. Het is van belang dat diabeteszorg op school structureel goed geregeld is, zodat achterstand zoveel mogelijk wordt voorkomen. Juist daar schort het nog steeds aan, volgens Stichting Zorgeloos met Diabetes naar school, en daarom is het tijd voor actie.

Tijd voor een nieuwe aanpak

Goede diabeteszorg op school is te vaak afhankelijk van verschillende factoren. Zoals een enkele goedwillende leerkracht, toeval, inzet van ouders en simpelweg geluk. De inspanning vanuit school wordt gezien als een gunst en ouders voelen zich sterk afhankelijk van de goodwill van school." aldus Floor Kaspers, voorzitter van de stichting. Dit jaar wil Stichting Zorgeloos met diabetes naar school daar verandering in brengen.

De afgelopen twee jaar is de stichting aan de slag gegaan met voorlichting en ondersteuning aan ouders, leerlingen en scholen. Ondanks deze inspanningen heeft er geen structurele verandering plaatsgevonden in het onderwijs. Het is tijd voor een nieuwe aanpak. In de komende periode gaat Stichting Zorgeloos met diabetes naar school aan de slag met bekend maken van de drempels voor diabeteszorg op school. Maar daarbij hebben ze jullie hulp nodig!

Ansichtkaarten richting Den Haag

De stichting roept iedereen op om een mail te sturen of een ansichtkaart in te vullen, zodat de stichting die in juni mee kan nemen naar Den Haag om te overhandigen aan de Tweede Kamer.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!