Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

JDRF Nederland start een zoektocht naar de oudste en de jongste persoon met diabetes type 1. Door het delen van de persoonlijke verhalen willen zij laten zien wat er door de jaren heen is verbeterd dankzij onderzoek, maar ook dat we er nog lang niet zijn. 

Het blijkt lastig om te ontdekken wie nu echt de oudste en jongste zijn. Het aantal mensen met gediagnosticeerde diabetes is een schatting gebaseerd op huisartsenregistratie. Onderzoekers werken aan een registratiesysteem waarin alle Nederlanders met diabetes (anoniem) worden opgenomen. Maar tot die er is, gaat het om een schatting. 

De jongste persoon die zij vonden is Roef, een jongen van 1,5 jaar oud die net voordat hij 1 jaar werd de diagnose diabetes type 1 kreeg. Maar de oudste persoon is nog onbekend.

Roef

Voor Roef is het hebben van diabetes type 1 heel anders dan hoe het 25 of 50 jaar geleden was. JDRF Nederland is benieuwd naar de verhalen achter de mensen met diabetes type 1 en hun ervaringen door de jaren heen. Om aan Roef ‒ maar ook andere kinderen met de diagnose ‒ te laten zien dat het leven met diabetes type 1 geen makkie is, maar dat je er wel heel ver mee kunt komen.

JDRF Nederland roept heel Nederland op om te helpen met de zoektocht en zich aan te melden via www.jdrf.nl/jongenoud. In juli wordt de eerste balans opgemaakt en worden de eerste nieuwe portretten gedeeld.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!