Samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Redactie van diabetestype1.nl
Redactie van diabetestype1.nl • 6 september 2018
NvVP DF samenwerking.png

Het komende jaar heeft diabetestype1.nl een nieuwe kennispartner erbij: de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Als je diabetes en beginnende voetproblemen hebt, dan kun je worden doorverwezen naar een podotherapeut. Die behandelt je voetproblemen en geeft advies over goed passende schoenen. Al bijna 40 jaar zijn podotherapeuten verenigd in de beroepsvereniging NVvP.

Alle betrouwbare informatie op één plek

De NVvP is vanaf nu kennispartner van de community diabetestype1.nl. Door samen te werken met de NVvP, wordt de diabetestype1.nl dé plek waar mensen met diabetes type 1 alle betrouwbare informatie over de voeten terug kunnen vinden. Dit betekent dat je hier de komende tijd meer informatie zult vinden over het ontstaan, de behandeling en het voorkomen van voet- en schoenproblemen bij diabetes. Ook kan de NVvP helpen bij het beantwoorden van vragen.

Voorkomen van voetproblemen

Door samen te werken met diabetestype1.nl wil de NVvP ervoor zorgen dat mensen met diabetes zelf keuzes kunnen maken die op de lange termijn goed voor de voeten zijn. Michel Boerrigter, bestuurslid van de NVvP: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat preventie van voetproblemen niet start bij de controles door de diabetesverpleegkundige of de podotherapeut. Als mensen met diabetes type 1 vroegtijdig weten wat ze kunnen doen om voetproblemen tegen te gaan, dan kunnen we heel veel complicaties voorkomen.’

Nieuwe kennispartner

Na de Bas van de Goor Foundation, Diabeter en de Stichting Zorgeloos met diabetes naar school is de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten de vierde kennispartner van diabetestype1.nl.