Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

De Accu-Chek Insight insulinepomp is vanaf nu ook te gebruiken als een hybrid closed loop-systeem, doordat Roche is gaan samenwerken met het bedrijf Diabeloop. Een hybrid closed loop regelt wat meer zelf dan een pomp en sensor apart.

De Accu-Chek Insight insulinepomp kan nu in Nederland worden gebruikt met het geautomatiseerde insulinetoedieningssysteem (AID) van het Franse bedrijf Diabeloop. Dat kondigde fabrikant Roche aan op 15 maart. Het systeem werkt met de Dexcom G6 continue glucosemeter.

Zelflerend algoritme

Met behulp van kunstmatige intelligentie regelt het hybride closed-loop systeem via Diabeloop de bloedsuiker. De kern daarvan is een zelflerend rekensysteem (algoritme). Dat werkt via een speciale handset, die via Bluetooth verbonden is met de pomp en de continue glucosesensor (Dexcom G6).

Elke vijf minuten analyseert het algoritme de glucosespiegels en berekent automatisch de benodigde dosis insuline. Het systeem is te gebruiken met een voorgevulde insulineampul.

Hybride closed loop-systeem

Dit systeem heet een ‘hybride’ closed loop, omdat gebruikers wel zelf nog maaltijdinnames moeten aangeven en de bolusdoses moeten invoeren. > Meer over hybrid closed loops en welke op de markt zijn

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Beeld: Shutterstock en detail uit de productfoto van Roche.