Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Fabrikant Abbott kondigde een nieuw model aan van de FreeStyle Libre (FSL), een glucosesensor die je op de arm draagt. Dit model 3 is geen flash glucosemeter meer, maar een real time continue glucosemeter – voor dezelfde prijs, aldus Abbott.

Terwijl in Nederland veel mensen gebruikmaken van de FreeStyle Libre 1, heeft nu versie 3 de CE-markering gekregen, meldde Abbott deze week. De fabrikant zegt dat ze de FSL 3 de komende maanden gaan introduceren in Europa.

Kleiner en dunner

Abbott noemt de volgende kenmerken van de FSL 3-sensor:

  • Hij geeft automatisch real-time glucosewaarden, met optioneel alarm op de smartphone. Daarmee is het een continue glucosemeter (CGM) geworden, en geen flash glucosemeter meer (FSL).
  • Hij is kleiner en dunner dan de eerdere modellen, ongeveer de afmeting van twee US-penny’s op elkaar (oftewel twee 2-eurocentmunten).
  • Hij blijft 14 dagen nauwkeurig werken.

CGM voor de prijs van flash glucosemeter

De FSL 3 kost hetzelfde als de eerdere modellen, al is hij dus nu een continue meter. Hij is ook kleiner. Dat komt waarschijnlijk doordat hij geen NFC-chip meer heeft, en van binnen eigenlijk een FSL 2 is.

De FSL 2 is in Nederland niet op de markt gekomen. Het is nog niet bekend of en wanneer dit derde model wel in ons land beschikbaar komt.

Foto: Abbott

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!