Vergoeding van glucosesensor besproken in Tweede Kamer

Redactie van diabetestype1.nl
Redactie van diabetestype1.nl • 25 juni 2019
FSL en HbA1c.jpg

Eerder berichtten we al over een petitie voor sensorvergoeding die werd aangeboden aan de Tweede Kamer. Op woensdag 26 juni (om 13.00 uur) is er een Algemeen Overleg van de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarin het basispakket 2020 wordt besproken. Dan wordt ook de vergoeding van de glucosesensor besproken.

Ruim 49.000 mensen ondertekenden de petitie voor sensorvergoeding. De initiatiefnemers, Orietta Koster en @Loes Heijmans-Beek (beiden hebben diabetes type 1), pleiten hiermee voor de vergoeding van glucosesensors voor alle 120.000 mensen met diabetes type 1 in Nederland.

Aankomende woensdag 26 juni wordt de vergoeding besproken tijdens het AO (algemeen overleg) Pakketbeheer van de Commissie VWS. Tijdens dit overleg zijn niet alle Tweede-Kamerleden aanwezig, maar alleen de leden van deze commissie. Daarnaast is minister Bruins van Medische Zorg en Sport aanwezig en zal vragen van de kamerleden beantwoorden. Het AO van 26 juni gaat over het basispakket van 2020. De vergoeding van de glucosesensor is een van de onderwerpen die besproken wordt.

De initiatiefnemers van de petitie roepen iedereen op om woensdag naar Den Haag te komen. Hiermee willen ze grote impact maken en extra onderstrepen hoe belangrijk de glucosesensor is. Ook roepen ze op om blauw te dragen, omdat blauw de kleur van diabetes is. 

Meer informatie, ook over hoe het is gegaan, is te vinden op deze Facebookpagina van Orietta en Loes.

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!