Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Er komt een nieuw model van de FreeStyle Libre aan, meldt fabrikant Abbott. Nieuw in deze FreeStyle Libre 2: optionele alarmfuncties.

Update: FreeStyle Libre 2 is vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar

Abbott kondigt in een persbericht aan dat de FreeStyle Libre 2 de CE-markering voor Europa heeft gekregen. Dat betekent dat het nieuwe model van de flash glucosemeter verspreid over de komende tijd in Europa verkrijgbaar zal zijn. Wanneer hij in Nederland beschikbaar komt is nog niet duidelijk.

Alarmfuncties

Nieuw in dit model 2 van de glucosesensor zijn alarmfuncties, doordat de sensor via bluetooth contact maakt met de reader. Afhankelijk van je eigen voorkeuren geeft die een alarm bij te hoge of te lage waarden, en als het contact met de reader wordt verbroken. Daarmee gaat de sensor qua functies richting een continue glucosemeter. Ook meet het apparaat nauwkeuriger dan het huidige model.

Momenteel wordt de FreeStyle Libre vergoed voor vier groepen mensen met diabetes, en zijn die kosten voor hen met terugwerkende kracht te declareren tot 27 november 2017.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!