Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Mensen met diabetes type 1  diabetes hun leven lang complicatievrij houden: dat is het doel van de samenwerking tussen Zilveren Kruis en Diabeter. Zij sluiten een 10-jarige samenwerking gericht op zowel de korte- als de langetermijn-uitkomsten van de diabeteszorg.

Bij de behandeling van diabetes type 1 draait het om een zo goed mogelijke gezondheid en kwaliteit van leven, gedurende het hele leven.

Nu werkt het in de gezondheidszorg zo dat er jaarlijkse contracten zijn met afspraken over te leveren zorg. Daarbij ligt de focus op de korte termijn. Het Zilveren Kruis en Diabeter gaan nu voor de korte én lange termijn, om complicaties zoals hart- en vaatziekten, blindheid, zenuwpijn en nierfalen, te voorkomen.

Vrijheid voor de zorgaanbieder

Aan de hand van een integraal tarief krijgt Diabeter van Zilveren Kruis de vrijheid om zelf te bepalen welke zorg het beste aansluit bij de patiënt. Als Diabeter hiermee positieve resultaten behaalt, staat daar een beloning tegenover. Diabeter investeert die in het verder verbeteren van de zorg. Zo ligt de nadruk op zoveel mogelijk waarde voor de patiënt. 

Juiste zorg, juiste moment, juiste prijs

Diabeter heeft in de afgelopen jaren de waardegedreven zorg voor mensen met type 1 diabetes verder ontwikkeld en daar ook internationaal erkenning voor gekregen. De overeenkomst markeert een nieuwe fase in de zorg en is een wereldwijde primeur op het gebied van de zogeheten Value Based Healthcare. Daarbij beslissen artsen en patiënten samen over de behandeling, op het juiste moment.

Bron en meer informatie: nieuwsbericht Diabeter en Zilveren Kruis

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!