Digitale diabeteszorg in Doetinchem

Redactie van diabetestype1.nl
Redactie van diabetestype1.nl • 12 april 2017
shrine20170410-17928-1qkaphj.jpg

Mensen met diabetes type 1 in Doetinchem kunnen nu digitaal communiceren met hun behandelaren in het Slingeland Ziekenhuis. Dat kan via Mediq DiaCare, waarmee nu een test loopt.

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem biedt rond hun diabeteszorg nu ook een zogeheten ‘e-health platfom’ aan. Dat bestaat uit een beveiligde app en educatie: Mediq DiaCare. Het is nog een proef maar die verloopt succesvol.

Feedback door de app

Mensen met diabetes type 1 kunnen samen met hun behandelaar kiezen voor een glucosemeter die de waarden naar de app doorstuurt, die doorlopend feedback geeft. De diabetesverpleegkundige blijft via een beveiligde digitale omgeving betrokken bij de behandeling, en kan direct contact opnemen met de deelnemer als dat nodig is.

Controlebezoek op maat

‘We zien dat patiënten actiever hun bloedglucosewaarden controleren en groeien in hun zelfredzaamheid’, zegt Jolanda Geessink, diabetesverpleegkundige bij het Slingeland Ziekenhuis. Er kan nu op basis van meetgegevens gekeken worden of en hoe vaak iemand moet langskomen voor controle.

Breder beschikbaar?

De testgroep bij het ziekenhuis is inmiddels uitgebreid tot 120 patiënten. De resultaten van de test zijn naar verwachting eind 2017 beschikbaar, waarna eventuele verbeteringen worden doorgevoerd. De eerste zorgverzekeraar die Mediq DiaCare ondersteunt is ONVZ Zorgverzekeraar. Mediq is ook met andere ziekenhuizen in gesprek over invoering van DiaCare.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!