Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Nieuw groot onderzoek naar overlevende bètacellen bij diabetes type 1


Wat superfijn dat de wetenschap nu steeds sneller reageert op de pioniers (de alternatieven/ natuurgeneeskundigen) in de wereld. Fijn, steeds snellere en betere samenwerking.

De Germaanse geneeskunde heeft dit al wat uitgewerkt en ook jan Noorlander en Erik Dankmeijer (rust in vrede) via Vita opleidingen in Zeewolde hebben groot werk hierin verricht. En zo ook individuele voorlopers zoals ikzelf. We mogen bewust worden van onze ongelofelijke mogelijkheden en bewustzijn als mens. "Waar, op welke situaties krijg ik stress en hoe kan ik anders denken/ voelen/ reageren,  wanneer walg ik in welke situatie, blijf ik erover denken en kan ik dus niet goed verteren zodat ik een wisselende en/of lage /hoge bloedglucose krijg?" Waar pas ik mij aan en vertel ik niet rechtstreeks mijn emoties, de zaken die ik ervaar op elk moment en houd ik het dus binnen in mij (mijn cellen), zodat ik de verbinding met de andere cellen/ mijn omgeving en mijn identiteit verlies? Dit laatste is het stukje waar nu onderzoek naar wordt gedaan. Hoe krijg ik rust in mijn buikgebied/ spijsvertering. 'Waar zitten onverteerde en moeilijk te verteren geheimen/ blinde vlekken in de familie die overgeerfd zijn en vooral kinderen onbewust kunnen belasten?' 

Hoe komt het toch dat de mensen in de ziekenhuizen/ huisartsen van de nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen op deze site weinig op de hoogte zijn en dus niet toepassen? De mindset en het gedrag van alle mensen die te maken hebben met type 1 mag gericht zijn op genezing en niet dat (nieuwe) mensen met type 1 in de ziekenhuizen dezelfde informatie mbt leefstijl en 'angst' krijgen als 40 jaar terug (zoals bij weeeeer een mevrouw met LADA afgelopen week).

Leefstijl/Voeding; zo veel als mogelijk onbewerkt, vers, zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen, koolhydraatarm/beperkt en mogelijk ook gluten en lactosevrij/ beperkt bij mensen met type 1. leefstijl/ bewegen; zoveel als mogelijk aeroob (met voldoende zuurstof) bewegen, dus rustig elke dag terwijl je buikademhaling hebt. Oplossen van eten bij emoties.