Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Gisteren heb ik een aantal van jullie ontmoet tijdens "Even Bijpraten" in Utrecht. Ik vond het een erg boeiende avond met mooie gesprekken. Hoe vonden jullie de avond?

Afgelopen tijd kwamen er 13 nieuwe leden bij en na gisterenavond gaat dat aantal vast weer verder groeien. Dank dat jullie lid zijn geworden van de diabetes type 1 community en natuurlijk een warm welkom! :-)

Hier kom je meer te weten over andere leden en nodig ik je uit om jezelf voor te stellen. Ik ben benieuwd waarom jullie lid zijn geworden. Wat hoop je te halen, en wat wil je zelf brengen?

Even Bijpraten

Onder het motto ‘even bijpraten’ ben je vier keer per jaar van harte welkom op een bijzondere bijeenkomst over de laatste stand van zaken in het onderzoek. Gisteren organiseerden we Even Bijpraten in Utrecht. Marten Engelse (hoofd laboratorium Eilandjes van Langerhans in het LUMC) vertelde over eilandjes isoleren en transplanteren en Eelco de Koning (LUMC en Hubrecht instituut) nam ons mee in zijn onderzoek om bètacellen te vermeerderen. Het verslag lees je hier.

Op donderdag 15 juni organiseren we de volgende Even Bijpraten in Zwolle. Dan praat Dr. Maartje de Wit, onderzoeker medische psychologie (VU Medisch Centrum) je bij over onderzoek naar de emotionele aspecten van diabetes type 1 bij kinderen en hun familie. En Robin Koops (Inreda Diabetic BV) vertelt over de ontwikkeling van de kunstalvleesklier en de technologie die volledig automatisch de bloedsuiker regelt. Wil je hierbij aanwezig zijn, schrijf je dan hier in.