Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Symptomen van diabetes type 1


We waren op weg op vakantie naar Kroatië. Eerst een paar dagen in Oostenrijk geweest en daar begon de ellende. Ik kreeg hevige dorst en had een hele droge mond en tong en moest constant plassen. Ik had in het begin niets in de gaten. Eenmaal in Kroatië werd het alleen maar erger, ik begon wazig te zien en werd in een hele korte tijd heel beroerd. Naar het centrum gegaan voor een apotheker, die prikte mijn bloed en stuurde mij meteen door naar de huisarts. Daar aangekomen symptomen verteld.

Veel dorst, veel plassen geen honger wazig zien heel moe en een zure azijn lucht uit mijn mond en algehele malaise.

De dokter stuurde mij meteen door naar het ziekenhuis na het controleren van mijn bloed. Eenmaal n het ziekenhuis aangekomen werd ik niet geholpen, alleen met cash geld en dat weigerde mijn vrouw, ziekenfonds gebeld en die zeiden dat ik naar een ander ziekenhuis moest gaan anders werden we opgelicht. Spullen ingepakt en naar Oostenrijk gereden. Daar aangekomen in Graz in het LHK ziekenhuis en daar werd ik geholpen. Ik kreeg 2x insuline toegediend. Na 9 uurtjes daar gelegen te hebben werd ik ontslagen. Medicijnen meegekregen (metformine) en naar het hotel gegaan. Volgende dag naar huis gereden, gelukkig mijn schoonzoon en dochter er ook bij, dus geen zorgen over het autorijden. Toen naar de huisarts, bloed laten prikken en kreeg ik de uitslag.

Diabetes LADA. Ik zei oké.

Maar ik heb me nu ingelezen over lada maar daar kan ik me niet in vinden. Ik neig meer naar type 1 want ik had geen diabetes van tevoren. 5x in de week krachttraining en cardio.

wat vinden jullie ervan?

Ik weet het niet meer, ik was bijna 12 kilo afgevallen op vakantie in 10 dagen tijd.