Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Goeie avond allemaal,

Mijn naam is Jordy Anckaert. Ik ben 23 jaar en woon in Wielsbeke (België). Ik ben nu 1,5 jaar samen met mijn vriendin Manon Lefevere.
Zij kreeg op haar 11 jaar de diagnose van Diaboulimia. Dit is de combinatie van diabetes type 1 en een eetstoornis.
Concreet betekent dit dat wanneer zij insuline inspuit zij snel kilo’s bijkrijgt. Hierdoor eet ze soms niet omdat ze dan niet moet inspuiten, maar dit is opnieuw heel slecht voor haar suikerspiegel. Een negatieve vicieuze cirkel waar ze maar niet uitraakt.

Velen onder u weten waarschijnlijk niet dat deze ziekte bestaat, maar toch..
Wij hebben een beetje research gedaan, en uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 5 mensen met diabetes type 1 op de één of andere manier in aanraking komt met deze ziekte.
In België en Nederland bestaan er behandelingen voor diabetes type 1, en ook behandelingen voor een eetstoornis, maar er is geen specifieke behandeling voor deze gevaarlijke combinatie. Hier willen mijn vriendin en ik verandering in brengen.

Wij zijn alles in orde aan het maken om de VZW “Danded” op te starten. Wij willen mensen met diabetes type 1 en eetstoornissen samen brengen en op die manier elkaar helpen. Ons uiteindelijke doel is om op lange termijn een behandeling te introduceren in Nederland en België.

Om de geloofwaardigheid van onze VZW kracht bij te zetten, en onze slaagkracht te vergroten, zijn wij op zoek naar lotgenoten in België en Nederland.
Herkent u zich in het verhaal van mijn vriendin : Heeft u ook type 1 diabetes en moeilijkheden met uw eetgewoontes, aarzel dan niet om mij of mijn vriendin te contacteren.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013379922542 (Dit is de link naar mijn facebookprofiel).
https://www.facebook.com/manon.lefevere.3 (Dit is de link naar het facebookprofiel van mijn vriendin).

Samen kunnen wij het verschil maken.

Alvast bedankt, en een fijne avond gewenst.