Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Als mama van een dochter met type 1 diabetes erger ik mezelf soms aan het feit dat er over type 1 diabetes nog veel te weinig bekend is. Mensen die er niet mee geconfronteerd worden hebben geen idee wat de impact van T1 diabetes heeft op de diabeet en zijn/haar omgeving. Kortom, awareness/bewustwording is broodnodig. 

Om hier op een out of the box manier iets aan te doen, hebben Theaterhuis Podiumbeest en DiAwareness vzw de handen in mekaar geslagen, met als resultaat een geweldige (h)eerlijke muziek theatervoorstelling die we TYPE IK gedoopt hebben.

Deze voorstelling is tot stand gekomen na 1 jaar van research door onze regisseur. Een jaar waarin hij heeft gepraat met diabeten, hun ouders, endocrinologen, psychologen... en waarbij hij zelf ( met een panische angst voor naalden) een maand geleefd heeft als diabeet.

TYPE IK is een voorstelling om de verborgen problematiek van kinderen met T1 op een toegankelijke manier zichtbaar te maken. Zonder te beleren, gegrond in de realiteit van duizenden gezinnen die leven met de gevolgen van een kind met een auto-immuunziekte door interviews en gesprekken.

Onze voorstelling is een gevoelige, grappige en herkenbare voorstellig over T1 diabetes, puberen, familie en spelen met de kaarten die je hebt gekregen.

Wij gaan in première in het weekend van 30 en 31 oktober in Antwerpen.

Uiteraard is het de bedoeling dat de voorstelling reizend wordt. We willen namelijk zo veel mogelijk mensen op een positieve manier laten kennismaken met de wondere wereld van type 1 diabetes en hen zijn lieve inwoners.

Wil je meer weten, just let me know !

Warme groet,

Inge