Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Doodmoe van die gebroken nachten…


Al anderhalf jaar sinds de diagnose Diabetes type 1. Al anderhalf jaar moeder van een zoontje met diabetes. Al anderhalf jaar een pomp en sensor. Al anderhalf jaar elke drie dagen de set verwisselen. Al anderhalf jaar elke week de sensor vervangen. Al anderhalf jaar drie keer per dag meten. En al anderhalf jaar gebroken nachten. 

In de zorg voor de diabetes van onze zoon gaat zo veel tijd zitten. Overdag, maar ook 's nachts. 

Dat een automatische pompstop de kans op nachtelijke hypo's terugbrengt naar nihil, zal ik bij deze direct ontkrachten. Hier gaan in de nacht van mijn zoon (tussen 19:00 en 07:00) meerdere alarmen af. Hoog, laag, basaal hervat.. En dan moeten we ook nog meten in zijn slaap. Wat voorheen altijd prima ging, maar de laatste tijd steeds lastiger wordt. 

Zijn er meerdere ouders die zich herkennen in bovenstaande zaken?
En ja, ik weet dat we blij mogen zijn met alle hulpmiddelen die ons worden toegereikt, maar ik zou het zo graag allemaal nog beter willen. Voor hem. En ook voor mij.