Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Van de week ging ik onder een MRI scan. Mij werd gevraagd de FSL2 af te doen. Ik weigerde dat en zei dat die gewoon kon blijven zitten. Er werd gebeld met de hoofd radioloog die zei ook hij moet eraf. Ik weigerde weer. Hij gaat kapot was het argument, dat gaat hij toch als ik hem eraf haal. Toen was het argument: hij wordt erg warm, ik zei er zit geen metaal in. Toen mocht ik toch, onder eigen verantwoording,  met FSL2 onder de scan maar ik moest gelijk waarschuwen als hij warm werd. De tijd uitgelegen, geen hitte/warmte bij de FSL ervaren. Met de behandelaar erbij laten zien dat hij het nog steeds deed. Thuis voor de zekerheid nog even vergeleken met een vingerprik. Niets aan de hand. Heb nog wel de situatie voorgelegd aan FSL.nl  nog geen antwoord. Iemand anders ervaring hiermee??  

 


Note van de redactie: Het kan gevaarlijk zijn om een glucosesensor (bijvoorbeeld een FreeStyle Libre) te dragen tijdens een MRI-scan. Je kunt dan namelijk een (derdegraads) brandwond oplopen. Ook kan de sensor kapot gaan. Daarom wordt aangeraden om je glucosemeter te verwijderen voordat je de MRI-scanner ingaat.


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.