Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Na twee jaar ziekte kan ik mij volledig beter melden voor mijn werk. Nou ja, eigenlijk na vier jaar ziekte met tussendoor een mislukte werkpoging van half jaar. Het voelt heel onwerkelijk en onwennig: Geen re-integratie werkzaamheden meer, maar net als mijn collega’s weer normale werkopdrachten.

Nee, ik ben zelf nog niet volledig hersteld. Maar het lukt wel weer om mijn werkuren op een goede manier te volbrengen. Het lijkt erop dat mijn herstel zich voort blijft zetten, dus ik hoop dat ik naast mijn werk langzaam ook wat energie en ruimte over hou om de achterstand thuis in te halen. Mijn kinderen wil ik graag weer alle aandacht geven, al helemaal in deze coronatijd met thuisonderwijs en andere beperkingen. Fijne activiteiten met mijn gezin ondernemen waar ik energie uit haal. Verder hoop ik over een tijdje afscheid te kunnen nemen van mijn huidige huishouden van Jan Steen…

Mijn diabetes blijft een moeilijk instelbaar verhaal waar ik gewoon veel aandacht voor moet hebben. Toch heb ik inmiddels best een weg gevonden om de grootste issues te tackelen. Mijn zorgverleners zijn bereid te luisteren en mee te gaan in mijn persoonlijke keuzes en oplossingen. Mocht het mij even niet lukken, dan willen zij meedenken en mij ondersteunen. Wat dat betreft heb ik het mooiste bereikt als patiënt met diabetes.

Op mijn werk zijn aanpassingen gemaakt, zodat ik -indien nodig- zelf ruimte kan creëren voor mijn glucoseregulatie. Er staat een bureaufiets, zodat ik tijdens mijn werk kan bewegen. Ook hebben inmiddels een aantal collega’s aangegeven om -na corona- tijdens de lunch graag samen een wandeling te willen maken. Mijn leidinggevenden hebben uitgesproken ‘goed werkgeverschap’ serieus te nemen en graag willen meedenken in oplossingen als mijn diabetes mijn werk even in de weg staat. Vier jaar geleden had ik niet kunnen dromen dat dingen zich zo mooi kunnen ontwikkelen.

Voor nu hoop ik vooral dat mijn herstel zich voort blijven zetten, zodat ik over een tijdje op alle fronten weer normaal kan functioneren. Ik ben blij dat mijn harde werken om de re-integratie tot een succes te maken, zijn vruchten lijkt af te werpen.

Rose

De berichten van Rose over werk en diabetes type 1

Meer over Diabetes Type 1 en Werk