Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Hallo allemaal.

Ik ben Willemjan ten Klooster en misschien kennen jullie mij nog wel van mijn vorige 2 video's over 10 tips voor een beginnende diabeet en 7 tips voor als je met diabetes naar school gaat. Ik ben nu begonnen aan een kleine serie interviews voor op mijn YouTube kanaal WillemjanTK en gisteren op wereld diabetes dag kwam de 1e video daarvan online. De gene die ik als eerst geïnterviewd heb is Ilse. Om haar wat beter te leren kennen is hier een klein stukje waarin ze zich voorstelt:

Profielfoto van positiefmetilse

''Ik ben Ilse, 26 jaar en kreeg op 25-jarige leeftijd de diagnose Diabetes type LADA, oftewel type 1 op latere leeftijd. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder, waarbij ik startte op insulinepennen, overging op Metformine tabletten vanwege mijn honeymoonfase en nu alweer 2 maanden op insulinepennen zit. Met nog maar 1,5 jaar diabetes heb ik al enorm veel geleerd en ben ik ook al mijn eigen bedrijf gestart in diabetescoaching, gericht op positiviteit wat ook te verwachten was gezien mijn bedrijf: Positief met Ilse heet. Tot slot ben ik druk bezig met mijn eerste boek over de eerste 100 dagen van mijn diabetes. Blogs schrijf ik nog niet echt. Nu voornamelijk posts op instagram over mijn ervaringen met diabetes.''
 

Ik heb haar in de video de volgende vragen gesteld:

  • Wat heeft diabetes voor impact in jou leven?
  • Wat voor impact heeft diabetes tijdens jou werk?
  • Wat voor impact heeft diabetes tijdens jou vakantie?
  • Wat voor impact heeft diabetes tijdens afspraakjes met vrienden/familie?
  • Wat voor impact heeft diabetes tijdens een hypo?

Veel plezier met kijken naar deze nieuwe video: