Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Hallo,

Ben inmiddels 35 jaar diabeet en heb altijd een uitstekende HbA1c gehouden. Heb dan op wat kleine dingen na geen nare verschijnselen van complicaties die diabetes gerelateerd zijn. Ik heb altijd hartstikke leuk werk gehad waar ik veel plezier aan beleefd heb. Helaas lukte me het niet meer om deze werkzaamheden uit te voeren, omdat het takenpakket werd uitgebreid met werkzaamheden waar ik bloedsuiker technisch niet goed mee uit de voeten kon (veel pieken en dalen). Uiteindelijk heeft dit geleid tot het verlies van mijn baan. Vervolgens heb ik wel een andere baan gehad (voor een jaar) in een omgeving met behoorlijk veel onverwachte stress momenten. Ondanks dat ik dit werk ook met veel plezier deed, had ik toch moeite met de uitvoering van het takenpakket. Ook dit bleek gerelateerd aan  sterk schommelende bloedsuikers. 

Logisch dat dit tijdelijke contract dus niet verlengd werd, maar ik baal er wel stevig van dat werk op deze manier voor mij erg lastig is. Ik probeerde een verklaring te vinden naar aanleiding hiervan. Op basis van onderzoek is gebleken dat ik autisme heb in combinatie met een hoge gevoeligheid (voor omgevingsgeluiden en stemmingen. Dit leid bij mij tot onverwachte stress situaties, waarbij de bloedsuikers dus enorm op een neer gaan schieten. Momenteel zit ik in een medicatie traject, met een combinatie van therapie, waarbij ik meer duidelijkheid krijg over autisme en wat dit nou voor mij betekent en hoe hier mee om te gaan.

Heel verhaal maar ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

Omdat dit voor mij een nieuw fenomeen is, heb ik getracht om wat meer achtergrond informatie hierover te verzamelen. Tot nu toe weinig resultaat helaas.

Graag nodig ik diabeten (type 1) uit die ook autisme hebben om mij (en hoop ik andere diabeten die zich al dan niet bewust zijn van een autistische denkstijl) te kunnen voorzien van tips over hoe hier mee om te gaan.

Graag reactie.

Met vriendelijke groet,

Coos.