Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Hypo niet merken door hypo unawareness (verminderde hypo-awareness)


Dagelijks leven.

Na 48 jaar diabetes1 heb ik hier veel last van ( hypo,s ): Gemeten met de FSL geeft deze aan in 7 dagen: 11 voorvallen in 14 dagen : 23 keer,  in 30 dg : 58 keer, in 90 dg. : 160 keer. Gelukkig heb ik  nog nooit een ernstige hypo (minder dan 2 ) gehad en al deze keren het zelf op kunnen lossen. Zelf denk ik dat ik door al deze jaren langzamerhand verminderde reactie of vertraagde reactie  van glucagon heb.( impaired awareness )

Ervaringsgegevens: Door gebruik te maken van de FSL (aflezen van de nachtelijke curves ) bemerkte ik dat als ik hier ,s nachts wakker van word en  ik een kleine twix of raider gebruik dat ik dan ,s morgens 5of6 mm heb. Als ik gewoon doorslaap ( meestal )en niets bemerk gaat dat tegen de morgen ook zo naar 4 of 5 mm.

Overdag voel ik ze goed aankomen bij werkzaamheden en gebruik dan wat extra,s. De FSL is voor mij een geweldige vooruitgang om alles binnen mijn grenzen te houden . Vervelend is het echter dat er op de FSL nog steeds geen waarschuwingssignaal zit bij hypo,s en hypers. In Duitsland is de fsl gewoon leverbaar met signaal. Europees denken?????

Sportieve groeten Gerard Loeffen