Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Kijk voor meer informatie op ons dossier over diabetes type 1 en corona/COVID-19

  Update 14 juli

  Er is steeds meer duidelijk dat diabetes type 1 niet of nauwelijks een risicofactor is voor het krijgen van corona.

  Communitylid @TutanRamon deelde een studie over diabetes type 1 en corona, ditmaal uitgevoerd in België:

  "Bij de studie waren meer dan 2.300 mensen met type 1 diabetes betrokken. "We zagen dat zij exact hetzelfde risico hadden om met covid-19 in het ziekenhuis te belanden als iemand zonder de ziekte", zegt prof. dr. Chantal Mathieu, diensthoofd endocrinologie UZ Leuven. "Geen enkele covid-patiënt met type 1 diabetes werd opgenomen op een afdeling intensieve zorg en iedereen overleefde de ziekte."

  Op 14 maart: De Amerikaanse diabetesfederatie geeft aan dat het type diabetes geen grote invloed heeft op het risico, maar dat het verhoogd risico vooral geldt voor patiënten met diabetes en complicaties.  

  Communityleden roepen elkaar vooral op om zich niet gek te laten maken door de cijfers: "Wellicht ten overvloede dus: zorg vooral dat je niet ziek wordt, door (minimaal) de maatregelen in acht te nemen!  Als je niet ziek wordt, kun je ook niet positief uit de test komen. Dan heb je dus 0% kans om hieraan te overlijden. "

  28 februari: Het Diabetes Fonds helpt met een artikel van de Telegraaf:

  Mensen met diabetes lopen dezelfde kans op besmetting als iedereen die nog nooit met het virus in aanraking is geweest. Maar ze zijn waarschijnlijk wel kwetsbaarder als ze eenmaal besmet zijn. Bijvoorbeeld als ze slecht gereguleerd zijn; dat wil zeggen als ze een hoge bloedglucose hebben.

  Diabetespatiënt kwetsbaarder bij besmetting corona en we maken een overzicht met de belangrijkste vragen over diabetes type 1 en het coronavirus.