Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Sinds ik de FSL gebruik heb ik veel meer inzicht in mijn bloedsuikers en merk ik dus ook dat ik extreme pieken heb na de maaltijd (en dan met name het ontbijt). Ik fiets meestal 30 minuten naar werk en als ik dan zo'n 20 minuten voor het ontbijt mijn Novorapid spuit gaat het goed. Maar op dagen dat ik niet naar werk hoef of met het OV ga gaat mijn Novorapid pas na 3 uur werken en heb ik soms wel pieken tussen de 12 en 20 mmol. Die pieken duren dan ook erg lang. Zo ook vandaag. Om 7.00u Novorapid gespoten en rond 7.35u ontbeten. Vanaf 8.00u heb ik een bloedsuiker van 12+ en dat heb ik nu om 10.00u nog. Dit lijkt me totaal niet goed, en het is ook irritant (dorst!). 

Hebben meer mensen hier last van en een oplossing voor? Enige wat ik me kan bedenken is geen koolhydraten meer eten bij het ontbijt. Of zijn er andere soorten snelwerkende insuline die wél echt snel werken in de ochtend?