Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Gesprek

Nog meer handelingen!

Duyfje
Duyfje • 17 november 2019

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Campagne van start over de impact van diabetes


Heel goed om meer aandacht te schenken aan de geestelijke last van diabetes. Maar volgens mij moet de mantra "prikken, meten, spuiten, eten" uitgebreid worden met "wegen en rekenen", dus 
"prikken, meten, wegen, rekenen, spuiten, eten". Ik heb op mijn aanrechtblad een weegschaaltje staan, zo'n digitale waar ik eerst een bakje op zet, de bak weeg, weegschaal op 0, dan de hoeveelheid pasta, rijst in doe of boterhammen (natuurlijk altijd volkoren....) opleg. Dan de rekenmachine aan en op de verpakking de koolhydraten opzoeken (of in het Koolhydratenboek) en invoeren. Vervolgens gedeeld door mijn insulineratio (ook over de hele dag door verschillend trouwens) en dan de insulinepen instel. Oja uiteraard nog bedenken of je nog een wandeling gaat maken of een uur op de fiets naar het ziekenhuis moet of dat je "niks" doet daarna. Hèhè, eindelijk eten. En proberen te genieten!