Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Mijn sensor crasht op het werk, net voordat ik een afspraak met mijn leidinggevende heb. Inmiddels heb ik geleerd dat ik dit soort dingen het beste direct kenbaar kan maken om vervolgens daarop te anticiperen. Dus ik neem mij voor om deze ontmoeting extreem kort te houden, zodat ik zo snel mogelijk mijn glucosesensor kan vervangen. We kunnen dan een nieuwe afspraak maken om later het gesprek voort te zetten.

Ik loop de ruimte binnen en zie tot mijn verbazing en schrik dat er meerdere mensen bij deze bijeenkomst waren uitgenodigd. Ik vind dat ik het nu niet kan maken om dit overleg af te blazen, ook niet voor een falende sensor. Ik bedenk mij dat de kans op een hypo, met de stress rondom dit gesprek en mijn net genuttigde lunch, toch gewoon nul is. Ik vertel de mensen dat ik op dat moment geen glucosesensor meer heb, dat ik hypo’s daarom mogelijk ook niet voel en dat ik daarom vooraf even mijn bloedglucose prik in de hoop problemen te voorkomen. We praten nog wat over hypo’s en starten vervolgens de bijeenkomst.

Als ik anderhalf uur later de ruimte verlaat, sta ik te wankelen op mijn benen. Ik begrijp niet eens meer hoe mijn telefoon werkt en weet ook niet meer waar mijn werkkamer is. Met veel moeite test ik opnieuw mijn bloedglucose: LO. Het enige wat ik mij nog kan herinneren is dat ik halverwege de discussie door mijn leidinggevende werd afgekapt, omdat mijn verhaal te langdradig werd. Daarna heb ik niets meer meegekregen, waarschijnlijk heb ik zo’n 30-40 minuten gemist. Aan het einde werd er nog een opmerking gemaakt dat ik gelukkig niet op de grond was gevallen, dat weet ik nog wel. De gênante vertoning bij het verlaten van de ruimte zal ik jullie verder besparen... Dit zijn toch echt de momenten waarop ik zo kwaad op de diabetes en mijzelf kan worden. Mijn insteek was om deze afspraak te verzetten, waarom heb ik niet voet bij stuk gehouden?

Rose

De berichten van Rose over werk en diabetes type 1

Meer over Diabetes Type 1 en Werk