Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Zoals beloofd https://www.diabetestype1.nl/g... een kort verslag over mijn eerste twee werkweken. Het was fijn om mijn collega’s weer te zien en om een eerste start te maken. In het eerste werkoverleg heb ik wat uitleg gegeven over mijn afwezigheid, en dat voelde in ieder geval goed. Ook mijn medische noodzaak om een lunchwandeling te maken heb ik aangestipt en collega’s uitgenodigd om gezellig mee te wandelen. Hier werd positief op gereageerd, dus dat was een mooi begin!

Om eerlijk te zijn voelt het nog niet als werken, doordat ik voornamelijk met administratieve en voorbereidende zaken bezig ben en nu nog geen inhoudelijke taken heb. In overleg met de bedrijfsarts is het plan dat mijn werk een bureaufiets voor mij gaat regelen, zodat ik mijn bloedglucose met behulp van fietsen wat makkelijker kan reguleren. Het leek allemaal haalbaar, totdat ik daadwerkelijk ging starten. Op mijn eigen werkplek was dit gezien de extra kosten niet eenvoudig realiseerbaar. Ik heb toen met een andere afdeling kunnen regelen dat ik een bureaufiets kon lenen, deze betreffende fiets kan inderdaad naar mijn eigen werkplek gebracht worden, maar daar is geen in hoogte verstelbaar bureau. Op een tweede locatie, waar ook collega’s zitten, staan wel de benodigde tafels, maar tja daar mag de bureaufiets weer niet naar toe?!?! Het is werkelijk ongelooflijk hoe deze bureaustoel-soap zich aan het ontwikkelen is. Aangezien ik nu nog maar een beperkt aantal uren werk, heb ik dit punt maar even teruggegeven aan mijn leidinggevende. Hopelijk kan zij ergens wat druk uitoefenen om dit idiote probleem op te lossen. Natuurlijk is het ook een optie om gewoon een nieuwe stoel aan te schaffen. Maar hun vertrouwen dat ik daadwerkelijk weer volledig kan werken is dusdanig laag, dat ze daar nog niet serieus over willen nadenken. Toch wel jammer, dat het zo ver is gekomen.

Ik heb nu een weekje vakantie, dus probeer mijn werk even los te laten...

Rose

De berichten van Rose over werk en diabetes type 1

Meer over Diabetes Type 1 en Werk