Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Gesprek

Diabetes en de nieuwste technologische ontwikkelingen

Arthur1987
Arthur1987 • 3 september 2019

Er gebeurt veel op het gebied technologie in combinatie met diabetes. Om alle nieuwe technologische ontwikkelingen bij te houden en te kijken wat voor jou het beste werkt is nog niet zo makkelijk. Ik vind het interessant om dit bij te houden, hier over te lezen en dingen uit te zoeken. Daarom was ik benieuwd naar jullie ervaringen: houd je de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van diabetes bij? Wat vind je interessante ontwikkelingen?

Sinds enkele maanden “loop” ik met een accu-chek combo, een gemodificeerde Android smartphone en een Freestyle Libre met bluetooth transmitter en ben laaiend enthousiast over het systeem. Het heeft mij een verbetering van mijn Hba1c (40!) opgeleverd, ik zit ongeveer 90% van de tijd binnen normaal bereik, mijn nachtelijke hypo’s zijn zo goed als verleden tijd en bovenal heeft het ervoor gezorgd dat het managen van mijn diabetes een stuk gemakkelijker is geworden omdat ik minder bezig ben met een continue aanpassing van mijn behandeling.

Misschien een leuke tip: via deze pagina deel ik regelmatig berichten en videos om mensen met diabetes en hun naasten te helpen om het beste uit nieuwe technologische ontwikkelingen te halen en diabetes management te optimaliseren.

Groet Arthur Mink