Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Focus op schommelingen bloedsuiker: hebben we HbA1C niet meer nodig?


Hallo Elise (redactie) ik wist niet hoe ik jou bericht kan beantwoorden dus dan maar even zo.

Wat ik nu doe/heb gedaan:

Ik meet nu zeker 8 per dag, ik weeg mijn eten indien nodig om de juiste khd in te voeren, ik kijk naar rapportages in carelink (en pas zonodig KH ratio's iets aan). 

Als ik sport (zwemmen/hardlopen/mountainbike) dan gaat het goed als ik mijn basaal op 15% zet en kwark van te voren eet. Dat laatste is dus proefondervindelijk bepaald door te proberen, te meten en trends bekijken op carelink. 

Overigens gaat het met sporten wel goed, dus als ik gewoon 24/7 sport, niet mee slaap en alleen kwark ga eten dan zal ik waarschijnlijk perfect "in range"zitten  (daarna val ik denk ik dood neer omdat niemand dat volhoud ;-)   )

Wat gaat er niet goed:

Ik heb geen sensor, krijg ik ook niet (nooit) omdat ik hypo's aanvoel.  Ik heb het wat dat betreft verkeerd aangepakt, ik denk wel eens dat ik beter niet zo mijn best had kunnen doen de boel laten escaleren (paar keer op se SEH gaan zitten met een hypo of een hyper). 

Maar dat is niet mijn stijl en houd maar even aan dat ik nooit een sensor zal krijgen. En dat ik, wat dat betreft, achter in de rij blijf staan tot dat ik in mijn kist lig. 

Ik vond ik de alarmen heerlijk toen ik die even had geleend. 

Hypers voel ik helemaal niet, ik kan rustig rondlopen met 30+ . Ik kan zomaar omhoog schieten en daarom meet ik ook vaak. Ik weet precies wat ik eet (en snoep nooit, eet eigenlijk meer functioneel). Daarnaast duur het dan erg lang voordat Novoveryslow (waarom het novorapid heet is mij een raadsel) reageert.  Ik denk pas na 3 uur.

Als ik boven de 8 meet voor het eten dan geef ik ook een bolus zo'n 0:45 voor het eten zodat novoslow de tijd heeft en dat ik de maaltijd piek in mijn bsw beperkt.

Waar ik nog wel hulp bij zou kunnen gebruiken:

Kun je mij meer vertellen over die tripe 7?  volgens mij doe ik dit al (deels) maar hoe meer ik weet, hoe beter ik sturen met gegevens. En dus de triple7 toepassen met teststrips en carelink

Ik hoor het graag 

Groeten,

Pascal