Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

In de mondzorg wordt momenteel erg veel gesproken over diabetes in relatie tot verschillende aandoeningen in de mond. Het gaat hierbij voornamelijk over diabetes type-2. Dit wordt echter niet vermeld. Hierdoor zouden de verschillende professionals kunnen denken dat de uitkomsten van onderzoeken gelden voor alle diabetici. Dus ook de type-1! En dit is nog maar één onderdeel waarbij het door elkaar halen van de verschillende types een probleem kan zijn.

Is het een idee dat we het woord diabetes voortaan altijd laten volgen door het type? En... beter nog. Dat er een campagne komt waarin duidelijk wordt gemaakt hoe dat ook alweer zit, type-1 vs type-2? Kennis van dit verschil en benoemen welke aandoening je bedoelt zou eea een stuk overzichtelijker maken en anderen verplichten om duidelijker te zijn over om welk type diabetes het gaat.