Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Welkom bij alweer het derde gesprek! In de voorgaande gesprekken hebben we al twee ideeën aan je voorgelegd: de persoonlijke informatiekaarten en de app DiaBuddy. Vandaag willen we een nieuw idee aan je voorleggen. Dit idee gaat niet over persoonlijke communicatie tussen jou en je directe omgeving over diabetes type 1, maar over een landelijke campagne vanuit het Diabetes Fonds.

Vragen

  1. Lees eerst deze korte tekst http://diabetesfonds.nl/media/... rustig door. Herken je jezelf in deze tekst? Leg ook uit waarom wel, of waarom juist niet.                                                    
  2. Om de bekendheid met diabetes type 1 te vergroten, willen we de landelijke campagne #D1Tmeenjeniet starten. Lees eerst deze tekst: https://www.diabetesfonds.nl/media/diabeatit/ditmeenje...
  • Wat vind je van dit idee voor een campagne? Leg uit wat je goed en minder goed vindt.
  • Zou jij deelnemen aan de campagne en jouw eigen ervaring online delen? Leg uit waarom wel, of waarom juist niet.
  • Wat kunnen we aan dit idee veranderen om dit volgens jou beter te maken?     
                             

             

3. Op deze pagina zie je een impressie van de campagne #D1Tmeenjeniet en hoe jij hieraan deel kunt nemen. Bekijk dit filmpje (let op, zet je geluid aan om de uitleg te horen). Je ziet via deze link: https://invis.io/7JGCKY529VW ook wat meer voorbeelden van campagne-uitingen en de website.                                                     

  • Wat is je eerste indruk van deze campagne na het zien van het filmpje? Kun je uitleggen wat je goed en minder goed vindt?
  • Denk je dat deze campagne succesvol zou kunnen worden? Waarom denk je dat?
  • Zijn er nog dingen die je graag aan de campagne zou willen toevoegen om het nog leuker of zinvoller te maken om deel te nemen en je ervaring te delen? Leg ook uit waarom je deze toevoegingen zou willen zien.

Dit is alweer het laatste concept wat we aan jullie voorleggen. Vertel ons hoe je er over denkt!