Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Lijkt het je handig om het leven met diabetes type 1 eenvoudig uit te leggen aan anderen? Daarvoor willen wij samen met jou, namens het Diabetes Fonds een hulpmiddel ontwikkelen. Eerst starten we met een online onderzoek en daar hebben we jouw input voor nodig! 

Help je mee?

In de komende twee weken zie je op diabetestype1.nl vier ‘gesprekken’ met elk een thema. Per thema stellen we enkele vragen, over onder andere jouw dagelijks leven, jouw communicatie over diabetes en jouw omgeving. Je zet jouw antwoorden in een reactie onder het gesprek. (Je kunt de vragen natuurlijk ook beantwoorden vanuit je rol als ouder of verzorger.)

Eind januari gaan we aan de slag met alle antwoorden, en bedenken we verschillende mogelijke middelen om het leven met diabetes type 1 makkelijker uit te leggen aan anderen. Graag vragen we jou dan om je mening over de concepten, zodat we er uiteindelijk eentje kiezen om ook echt te maken. 

Doe je mee?

Het eerste onderwerp dat we willen bespreken gaat over de bekendheid van diabetes type 1 en hoe jij het hebt ervaren (en ervaart) om hierover te praten met anderen. Vandaag willen we jullie eerst wat beter leren kennen. Vertel je ons wat over jezelf door de volgende vragen te beantwoorden? Voel je vrij in je reactie. Alleen de community-leden kunnen jouw reactie lezen. 

(Heb jij een kind met diabetes type 1? Vul dan de vragen in vanuit je rol als ouder.)

Vragen

Wil je jezelf aan ons voorstellen? Geef daarbij aan:

  • Je leeftijd
  • Je woon- en gezinssituatie
  • Wat voor werk / opleiding je doet

Sinds wanneer weet je dat je diabetes type 1 hebt?

  • Kun je iets vertellen over het moment dat je dat hoorde?

Wat betekent diabetes type 1 voor jou? 

  • Hoe beïnvloedt het jouw leven
  • Wat doe je wel/niet/anders sinds je gediagnosticeerd bent? 

We kijken uit naar jullie antwoorden. Donderdag volgt een nieuwe set vragen.