Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

hallo ik ben een mama van een prachtig mooi meisje Aaliyah van net 6jaar, erg slim en sportief (2 keer in de week turnen 4uurtjes) ik heb sinds september te horen gekregen dat mijn meisje diabetes 1 heeft, hele shock helemaal omdat het bij mij en haar vader in de familie niet is. Aaliyah zit net in de Honeymoon fase en ik merk dat het veel mood swings met zich mee brengt en dat dr waardes veel schommelen. Wat ik voor haarzelf daarnaast ook vervelend vind is het continu prikken in de kleine vingertjes (die op gegeven moment pijn gaan doen) ze krijgt novorapid en tresiba door een Iport want direct prikken in de been is ze te bang voor. 

Mijn vraag: hoe gaan jullie ermee om? En wat staat me te wachten? En wat kan ik als moeder het beste doen, om het te verzachten en beter ermee om te kunnen gaan. En hoe doen jullie dat met de feestdagen aan koolhydraten en bijspuiten?? Tips zijn erg welkom 

Ik zit vaak als de kindjes slapen te huilen omdat ik het zo erg voor dr vind en praktisch op ben van 3 keer in de avond/nacht bloedsuikers meten.