Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Ik zou graag volgend jaar naar een concert willen in Ahoy, ben de hele dag onderweg, ik lees op hun site dat grote tassen (groter dan A4 formaat, dikker dan 10 cm), etenswaren en drinken (anders dan water) niet toegestaan zijn.

Nu heb ik, als ik een hele dag van huis ben, altijd een grote tas bij me met o.a. reserve-materiaal voor de pomp (batterijen. infuussetjes, insuline e.d.), 2 bloedglucosemeters en de nodige koolhydraten in de vorm van brood, fruit, druivensuiker, sportdrank. Bestaat de kans dat ik langer van huis ben dan neem ik mijn reservepomp ook mee, is maar een klein pakketje en beter mee verlegen dan om verlegen.

Noodrantsoenen lijken me tijdens een bezoek aan concert of pretpark pure noodzaak, je hebt de tijd niet om een half uur of langer in de rij te gaan staan.

Bestaan er uitzonderingen op de regels, zoals het meenemen van zaken die noodzakelijk zijn voor de gezondheid? Ik wil niet het risico lopen dat de beveiliging mijn meters, reservepomp en noodrantsoenen in de prullenbak gooit.

Heeft iemand hier ervaring mee? Moet je bij binnenkomst melden dat je die dingen mee naar binnen MOET nemen? Is het verstandig om een medische verklaring mee te nemen? Zelfs misschien een verklaring dat je eten bij je moet hebben? Heeft de beveiliging begrip voor dit soort zaken of zijn wij mensen met diabetes de klos?

Met andere woorden......hoe kom ik binnen met een rugzakje/grote tas met diabetesbenodigdheden en etenswaren?

Als ik diverse sites van pretparken, concerthallen, musea bekijk heb ik mijn bedenkingen en haak ik bij voorbaat al af. Beveiliging oké, maar ik ben zo onderhand van mening dat het een belemmering is voor mensen die om medische redenen dit soort zaken wel mee naar binnen moeten nemen.