Gesprek

Diabetes type 1 en erectieproblemen. Wat kan ik er aan doen?

Guido van diabetestype1.nl
Guido van diabetestype1.nl • 19 november 2019

Erectieproblemen door diabetes: niet echt een onderwerp waar mensen snel over durven te praten. In een privébericht kregen we van een community-lid vragen over dit onderwerp. Hij wilde graag anoniem blijven en dat respecteren we. Daarom open ik namens hem dit gesprek, omdat het wel een belangrijk onderwerp is om over te praten.

Goed om te weten: de antwoorden die in dit gesprek worden gegeven zijn afgeschermd (ze zijn pas zichtbaar als je inlogt / een account hebt van Diabetestype1.nl), maar het openingsbericht is wel openbaar. Vandaar dat ik dit gesprek open namens een van de community-leden.

----

Ik heb nu al 9 jaar DT1 (26 jaar oud). Ik heb veel ups en downs gehad, veel onder de controle gebleven en opgenomen in het ziekenhuis. In de beginfase van mijn diabetes was ik erg oplettend en benieuwd naar mijn bloeduitslagen, maar jammer genoeg werd dat steeds minder. Ongeveer twee maanden geleden (september 2019) begon neuropathie bij me te verschijnen. Het werd steeds erger, dus mijn penis die werkte ook niet al te goed meer. Sterker nog: hij functioneerde helemaal niet meer (geen erectie). Mijn libido is enorm verlaagd, bijna geen zin meer. Ik denk amper aan seks. Nog toekomstige trouwplannen, maar dat gaat een beetje moeilijk als je de vrouw van je leven niet kan bevredigen.

Ondertussen Tadalafil gebruikende werkt ook heel moeilijk :( Neuropathie is nu wel minder/over! Natuurlijk mede dankzij mezelf, want ik ging als de gek mijn bloedsuiker 15 keer per dag meten en alles strak in de gaten houden. Het is nu gewoon over, maar neuropathie heeft dus waarschijnlijk mijn penis (orgaan) aangetast. Bij dezen ben ik erg nieuwsgierig of dit wel gaat optimaliseren en of ik mijn oude werkende penis terug ga krijgen.

Herken jij jezelf in dit probleem? Deel dit alsjeblieft met mij/ons, zodat ik/wij ons weer psychisch als fysiek eventueel beter gaan voelen en weten wat ons te wachten staat.