Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Ik heb meerdere keren gehoord dat mensen met diabetes gemiddeld 2-3 hypo's per week zouden hebben. Ik begrijp dat dit een gemiddelde is, maar om eerlijk te zijn kan ik mij bijna niet voorstellen hoe je bij diabetes type 1 een goede gemiddelde bloedglucosewaarde kunt hebben met 'maar' 2-3 hypo's per week.

Momenteel probeer ik mijn bloedglucoseregulatie te veranderen waarbij ik met name de hypofrequentie omlaag wil krijgen.  Ik ben daarom mijn hypo's (< 3 mmol/L) gaan tellen: in de afgelopen 15 weken waren er gemiddeld 28 hypo's per week, gemeten met een continue glucosesensor. Mijn gemiddelde bloedglucosewaarden zijn overigens wel heel mooi, rond de 6 mmol/L.

Ik zou heel erg graag van andere patiënten willen horen hoe vaak zij hypo's hebben, zodat ik voor mijzelf hopelijk een realistisch doel kan opstellen. Ik hoop dat jullie deze informatie willen delen, alvast bedankt!

Groet, Jupiter