Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Gesprek

Alarmen en piepjes bij insulinepompen

Diabadass
Diabadass • 13 november 2020

Hoi allemaal,

Ik ben me aan het oriënteren op een insulinepomp. Mijn voorkeur gaat uit naar de Omnipod Dash omdat die geen draad/infuus/snoer heeft (iedereen noemt het anders).

Nu heb ik gelezen dat insulinepompen de neiging hebben om bijvoorbeeld midden in de nacht te gaan piepen en niet te stoppen met piepen tot je het probleem hebt opgelost. Dit lijkt me heel onhandig en ongemakkelijk. Stel dat ik in een vergadering of een begrafenis zit of in de rij sta bij de supermarkt en ineens dat ding begint te krijsen en ik dat niet uit kan zetten zonder stante pede allerlei toeren uit te moeten halen. (En je zult altijd zien dat ik dan net een jurk aan heb en moet strippen om überhaupt bij die pomp te komen.)

Ik vraag me af wat jullie praktijkervaringen hiermee zijn. Is het bijvoorbeeld zo dat je dit gepiep eenvoudig kunt voorkomen? Zit er verschil tussen de pompen, bijvoorbeeld dat er merken zijn waarbij je het alarm wel uit of zachter kunt zetten?

Of zeggen jullie: waar maak je je druk om, dat is wel het minste van je diabeteszorgen :p

Ik hoor het allemaal graag!