Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Beste Mensen, 

Ik gebruik de freestyle libre sinds een flinke tijd en ben er oprecht enorm blij mee, maar er is één aspect dat ik heel vervelend en kostbaar vind.  Het is me nu al een keer of 6 overkomen dat de reader geen uitslagen meer kan weergeven omdat hij aangeeft dat hij geen contact meer met de sensor kan krijgen. Eerst krijg ik dan de boodschap dat ik 10 minuten moet wachten, maar helaas verandert er niets na die 10 minuten en ook niet na 20. De sensor is niet meer aan de praat te krijgen. In 1 geval was het al na 2 dagen. 

Ik heb het vermoeden dat het samen kan hangen met het feit dat ik me dan heb gestoten op de plek van de sensor, hoe zacht dat ook gebeurt. Ter informatie, ik ben geen vreselijk drukke of onzorgvuldige beweger en let er oprecht heel erg op, maar dat is kennelijk niet voldoende. Ik kan derhalve niet wachten op het moment dat de sensor op een andere plek dan de bovenarm kan worden aangebracht en/of dat hij minder gevoelig wordt. 

Zijn er meer mensen met deze ervaring en zo ja, weten jullie dan een tip of truc om hiermee om te gaan, want zo wordt het allemaal wel erg kostbaar.