Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Hallo allemaal,

Toen ik vorige maand 18 werd moest ik zelf een zorgverzekering kiezen. Ik heb voor Ditzo (ASR) gekozen omdat dit voor mij het goedkoopst is, ik via ASR Vitality 5 euro per week kan terugverdienen door veel te bewegen en het erg goed scoort op het gebied van duurzaamheid.

Nu werd ik vandaag verrast met een rekening van 126 euro, zou binnen een paar dagen van mijn rekening worden afgeschreven. Dus ik snel kijken waar dat vandaan kwam. Bleek dat de rekening voor een bestelling van twee weken geleden bij de apotheek was: 6 flaconnetjes insuline.

Ik meende dat medicijnen en hulpmiddelen voor diabetes in het basispakket zaten. Volgens Ditzo heeft iedereen vanaf 18 jaar een eigen risico, wat betekent dat ik ieder jaar 385 euro moet betalen voordat de kosten van mijn medicijnen en hulpmiddelen uit de basisverzekering door hen wordt betaald.

Ik begrijp dat dit eigen risico goed werkt als prikkel om minder te claimen, maar voor mensen met een chronische ziekte zoals Diabetes type 1 is dit toch wel erg vervelend. 

Graag zou ik dus volgend jaar willen overstappen naar een zorgverzekering waar ik niet 385 euro per jaar aan eigen risico hoef te betalen. Ik begreep dat er zorgverzekeringen zijn die afspraken hebben met leveranciers waardoor die kosten er niet zijn. Heeft iemand een tip voor een verzekering waar ik naar zou kunnen overstappen?