Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Vanaf dag één dat ik de Freestyle Libre gebruik, is mijn leven er beter op geworden. Toch kwam er hierbij kwam één probleem naar boven: de sensor bleef zelden de volle 14 dagen op mijn arm zitten. Dit moest te verhelpen zijn, dacht ik. En wat blijkt? Na veel trial-and-error heb ik 5 stappen ontwikkeld voor het bevestigen van de FSL waardoor hij zo goed als nooit meer loslaat. 

Voor de oplettende lezer: ik zeg 'zo goed als', omdat iedereen zijn of haar huid anders is. Dit komt bijvoorbeeld door het weer, de lucht, kamertemperatuur, eetgewoontes, etc. Deze factoren hebben invloed op je huid, waardoor deze bijvoorbeeld droger of juist gladder kan zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de FSL sensor beter of juist minder goed blijft zitten dan bij een ander. De stappen uit de video moeten in de meeste gevallen echter goed werken. 

Heb je nog vragen of eigen tips? Ik hoor het graag terug in de comments! 

Wil je het liever stap voor stap doorlezen? Op mijn persoonlijke blog op ronniesdosis.nl heb ik een uitgeschreven versie.