Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

diabetes type 1 en zorgverzekering 2020

Het is weer die tijd van het jaar. Kerstbomen kopen, sinterklaassurprises opruimen en het begin van dat sluimerende gevoel… of je dit jaar een overstap van zorgverzekering moet overwegen.  

Een paar jaar lang heb ik elk jaar een uitgebreide studie gedaan en steeds een overstap gemaakt. Vorig jaar heb ik ongezien mijn huidige gehouden. Ik had gewoon geen zin in gedoe.  

Zorgverzekering & diabetes type 1

Met diabetes zit er nog een extra dimensie aan je keuze voor de zorgverzekering. Er komt al zoveel bij kijken – ook financieel. En er valt al zoveel te kiezen.

Hoe ga jij hier mee om? Zijn er goede of juist slechte ervaringen met bestaande zorgverzekeraars? Wat zijn jouw overwegingen voor je zorgverzekering met diabetes type 1 in 2020?

Er zijn twee overzichten met specifieke informatie over diabetes. DVN heeft een aanbod van zorgverzekering met ledenkorting. Diabeter heeft een overzicht met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben.