Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Glucosemeter


Hallo,

Ik wil graag iets delen dat voor mij belangrijk was bij de keuze voor een nieuwe bloedsuikermeter:

namelijk: verlichting van de strip tijdens het meten, en wat te doen nu meters dat niet meer doen.

Ik had altijd de Onetouch Verio meter, en deze meter verlicht tijdens het meten de teststrip zodat je in het donker kunt meten zonder het licht in de kamer aan te doen en bijvoorbeeld 's nachts je partner niet onnodig wakker hoeft te maken. Ook tijdens kamperen, wat ik veel doe, is dit ideaal: geen gehannes met een extra zaklamp etc. 

De verlichting van de Onetouch was zelfs zo goed, dat het mogelijk was direct na het meten een injectie toe te dienen met behulp van de strippoortverlichting. Daarnaast ging de accu van die meter ook nog eens een half jaar mee. kortom, in mijn ogen de perfecte meter.

Voor deze meter worden in Nederland echter geen strips meer geleverd, dus moest ik een nieuwe uitzoeken. Geen van de huidige meters voldeed aan al mijn eisen, maar de Contour Next One leek met een LEDje bij de strippoort in de buurt te komen.

Helaas bleek bij de eerste meting dit ledje na 1 sec uit te gaan...  Ik heb de klantenservice van Ascensia, de producent, aan de lijn gehad, en die konden niets voor mij betekenen.

2 dagen later, zat ik wat met de meter te spelen en ontdekte het volgende:

Als je voor een meting twee maal kort op de menu toets drukt, en vervolgens een teststrip in de poort steekt voor een meting GAAT DE LED BIJ DE STRIPPOORT AAN, EN BLIJFT AAN TIJDENS DE METING!

Ik hoop dat er mensen zijn die ook behoefte hebben aan de strippoortverlichting, en dat zij hiermee geholpen zijn.