Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Met een continue glucosesensor je bloedsuiker regelen


Dag lotgenoten,

Ik heb een aantal maanden de FSL gebruikt (uiteindelijk) in combinatie met de Waterproof Nightrider (Amsrosia Systems Inc.) omdat ik wil  dat er in de nacht automatisch een alarm afgaat indien er een hypo aankomt (als je slaapt swipe je immers niet om de FSL uit te lezen). De nightrider plak je gewoon op je FSL met een stukje sporttape en dan wordt de FSL automatisch afgelezen door je mobiele app. Aangezien ik begreep dat de FSL mogelijk nog dit jaar voor bepaalde doelgroepen vergoed gaat worden deel ik de url van de website waar de Nightrider te bestellen is voor lotgenoten die  eenzelfde behoefte hebben https://www.ambrosiasys.com

N.B. Mochten vrienden of kennissen naar de VS gaan laat hem dan daar afleveren. Want naast de kosten van Nightrider en de extra batterijen betaal je naast de verzendkosten uit de VS ook invoerrechten. Dat blijkt niet meteen uit het bestelformulier; je moet de invoerrechten betalen voordat er wordt afgeleverd (bij 2 nightriders en 2 setjes extra batterijen iets van 90 of 100 Euro invoerrechten). 

Ik gebruik momenteel (ja ik bof!) de Eversense en die is, althans voor mij,  meer geschikt door zijn (eigen) trilfunctie. Wat wel zo handig is als de mobiele telefoon op vergaderstand staat (bijvoorbeeld tijdens een vergadering ) of de batterij van de mobiele telefoon op is.  Deze trilt 6 keer richting hypo en 2 keer richting hyper. Dan weet je meteen: actie ondernemen! 

Jacques