Dag allen, 

Helaas heb ik de Brittle variant van diabetes type 1 waarbij je bloedsuikerspiegels enorm schommelen zonder een echt duidelijk aanwijsbare reden. Ik heb twee maal daags een lage of hoge bloedsuiker waarbij ik een half uur tot twee niet kan functioneren. 

Ik heb al 41 jaar diabetes type 1 en spuit sinds ongeveer 25 jaar novorapid waarvan twee jaar met pomp. Vroeger spoot ik varkensinsuline (lente) en ik heb sterk de indruk dat mijn bloedsuikerwaarden toen werkelijk aanzienlijk minder fluctueerden met dan met novorapid (novonordisk). Mijn vader en zus, die ook diabetes hebben en varkensinsuline spoten in die tijd, hebben dezelfde ervaring.                                                                                                                    

Op zich was het begin jaren negentig allang bekend dat de humane/genetisch gemanipuleerde insuline zorgde voor toename in pieken en dalen en hypo-unawareness, maar ik vroeg me af of het echt in Nederland niet meer mogelijk is om varkensinsuline (lente)  te bemachtigen? Zijn mensen hier bekend mee?                                                                                                      

Ook niet onbelangrijk, hypo-unawareness als neven-effect van GM-insuline is ALLANG bekend en worden tevens door de producenten zelf vermeld als bij-effect (zie onderstaande hyperlinks). Waarschijnlijk mogen we van de medicijnindustrie/verzekeringsmaatschappijen niet terug naar varkensinsuline*....?  >>>>  Zie de artikelen van the 'InDependent Diabetes Trust: 

https://www.iddt.org/about/gm-...

https://www.iddt.org/about/gm-...

Ik hoop dat ik abuis ben en dat er nog iemand is in Nederland die varkensinsuline spuit? 

Ik ben benieuwd....

Met groet van Welmoed                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

* Overigens voelt t ook wat dubbel want ik weet niet of het winnen van varkensinsuline ernstig dierenleed teweeg bracht (wat ook niet ideaal is natuurlijk) ....