Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Al een tijd heb ik te maken met hoge bloeddruk en het is nog niet gelukt om een goede manier te vinden hier mee om te gaan. Heb jij misschien een tip voor mij?
Ik gebruik nu twee maal per dag Moxonodine 0,3 mg, Perindopril 8 mg, Doxazosine 4 mg en als laatste Nifedipine 30 mg.
Maar dit is verre van ideaal. De Moxonodine is slecht voor mijn bloedvaten, mede door mijn geamputeerde tenen. De Doxazosine is een plaspil, maar heeft invloed op mijn suiker en geeft een vertekend beeld van hypo 's weer en is ook een plaspil. Plaspillen verder een vertekend beeld daar je vaker toilet bezoekt meteen aan te hoge bloedsuiker koppelt.
Eerder gebruikte ik de plaspillen Barnidipine 20 mg en Hydrochloorthiazide 12,5 mg, maar beide hebben invloed op mijn bloedsuiker en zorgen voor last van oedeem, vandaar dat ik die vervangen door bovengenoemde pillen te weten Doxazosine en Nifedipine.
Het valt me niet mee om hierbij de juiste support te krijgen van mijn behandelteam. Ik ben al een keer van behandelaar veranderd, maar ook met de nieuwe zorgverlener is het nog niet gelukt een oplossing te vinden. Ik heb het gevoel dat ik maar niet verder kom... Wie heeft dit probleem weten oplossen. 

Dank alvast voor je reactie!

Met vriendelijke groet,


Hein Strijbos

 


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.