Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

De Gezondheidsraad heeft 18 februari 2022 geadviseerd om alleen 70-plussers en bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met downsyndroom, en ernstige immuunstoornis een tweede boosterprik te geven. Dus niet mensen met diabetes (jonger dan 70).

Een onopgemaakte versie is vandaag beschikbaar hier:

https://www.gezondheidsraad.nl/aankomende-adviezen/documenten/adviezen/2022/02/18/tweede-boostervaccinatie-tegen-covid-19

Het is echter ook bekend dat het oplopen van een Covid-besmetting, ook als het de Omikron-variant is, de diabetesregulatie behoorlijk kan ontregelen. In de groep die in het ziekenhuis worden opgenomen met secundaire klachten vanwege Covid zijn ook mensen met diabetes, in hun geval ernstige ontregeling van diabetes. Deze groep werd specifiek genoemd door de heer Van Dissel in de 2e kamer tijdens de technische briefing op 16 februari.

Zouden mensen met diabetes daarom niet ook een 2e booster moeten krijgen zodra de effectiviteit van de 1e booster is afgenomen? Het geven van een griepvaccin aan deze groep is immers ook voor een groot deel aanbevolen om de ontregeling en de secundaire klachten tegen te gaan.

 


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.