Vanaf 20 oktober 2022 worden geen nieuwe (nieuws)artikelen aan deze community toegevoegd. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over diabetes type 1? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief E-dialoog type 1 van het Diabetes Fonds.

 

Aanmelden nieuwsbrief Naar nieuwsbericht

Op dinsdagavond 4 oktober ben je van harte welkom op de diabetes type 1-bijeenkomst van het Diabetes Fonds in het Leids Universitair Medisch Centrum. Deze avond vertellen onderzoekers Dr. Femke Rutters en Dr. Giesje Nefs over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek. We hopen natuurlijk dat je erbij bent! Aanmelden (gratis) en meer informatie: www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/bijeenkomsten

Heb jij al vragen voor de sprekers? Stel deze in de reacties.

Dit kun je tijdens de bijeenkomst verwachten:

  • Dr. Femke Rutters (Amsterdam UMC) onderzoekt de rol van slaap op de bloedsuiker. Is er een verband tussen de hoeveelheid slaap en de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 1? En wat voor invloed heeft slaapkwaliteit (dus hoe goed je slaapt) op je bloedsuiker? Dr. Femke Rutters vertelt je alles over slaap bij diabetes.
  • Dr. Giesje Nefs werkt als psycholoog en onderzoeker bij Diabeter, Tilburg University en Radboudumc. In de gezondheidszorg gaat het steeds vaker over gendersensitieve zorg. Dat is zorg die rekening houdt met verschillen in de behoeften en verwachtingen tussen mensen. Bijvoorbeeld mannen en vrouwen. In hoeverre sluit gendersensitieve zorg aan bij hoe jongeren hun diabetes type 1 beleven? En hoe voorkom je dat je als zorgverlener in stereotypen gaat denken? Dr. Giesje Nefs vertelt je meer over onderzoek naar de rol van gender bij type 1 diabetes.

Kun je niet op 4 oktober? Geen probleem! Geef dit aan op het aanmeldingsformulier van de bijeenkomst en je ontvangt een aantal dagen na de bijeenkomst de opname in je mailbox.

Wat wil je vragen aan Femke Rutters en Giesje Nefs?
Wat zou jij Femke Rutters en Giesje Nefs willen vragen? We horen graag wat er bij jullie leeft en welke prangende vragen jullie voor de onderzoekers hebben zodat we dit aan bod kunnen laten komen op 4 oktober. Je kunt het laten weten in een reactie onder dit bericht. Alvast bedankt en hopelijk tot dan!


Wil je reageren op het gesprek of de reacties lezen? Log dan in of maak gratis een account aan.